Dej:
300 g. mel
200 g. blødt smør
100 g. sukker
1 æg
Fyld:
5 store madæbler (800 g.)
125 g. sukker
1 tsk. kanel
2-3 spsk. rørsukker
Dej: Alle ingredienser æltes sammen, og dejen deles i to lige store dele. Hver portion dej trykkes flade og lægges i en plastpose i køleskabet i ca. 30 min.
Fyld: Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i skiver på 2-3 mm.
Bland sukker og kanel i en skål, og rør derefter æbleskiverne i.
Rul den ene portion dej ud så den passer i den smurte tærteform, og læg den ned i formen. Fordel derefter fyldes i formen. Rul den anden portion dej ud og læg den ovenpå fyldet- husk at lukke kanterne mållem bund og låg grundigt hele vejen rundt. Skær nu 4-6 lange snit i låget, så dampen kan komme ud under bagning.
Pensl med vand og strå lidt rørsukker på toppen.
Bages ved 200 grader i ca. 40-45 minutter (midt i ovnen)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar